Нападнаха хотел в Тунис заради продажба на алкохол

  • 04 септември 2012 20:19

  • 776
  • 1
Нападнаха хотел в Тунис заради продажба на алкохол
©

Десетки радикални ислямисти нападнаха хотел в тунизийския град Сиди Бузид, защото в него се сервирал алкохол, предаде Ройтерс.

Това е първото подобно нападение срещу хотел в северноафриканската страна, в чиято икономика основно място заема туризмът. "Около сто салафити атакуваха хотела в понеделник вечерта и изпочупиха всичко вътре. Те влизаха в стаите, унищожаваха мебелите и трошаха бутилките с алкохол" каза собственикет Джамил Хоршени. По думите му ортодоксалните ислямисти го заплашили още през май, че ще опустошат хотела му, ако не спре да предлага алкохол на гостите.

Същия месец салафити направиха антиалкохолен протест в Сиди Бузид с настояване хотелите и баровете да се изнесат извън града. В Сиди Бузид, на 300 км западно от столицата Тунис, започна народното въстание, което свали през миналата година дългогодишния президент Зин ел Абидин бен Али. Сега страната се управлява от правителство, в което мнозинство имат ислямистите. През последните няколко седмици салафити прекратиха с намесата си концерти и спектакли в няколко тунизийска града, защото според тях тези публични прояви са в разрез с принципите на исляма.

Последвайте канала на

БТА
776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Исляма от хората ще нарави маймуни....

2012.09.09 | 09:09

1
Исляма от хората ще нарави маймуни.... Ето ви реални ислямски революции... Капсаловане и инужаване на човешкото достойнство и желания! Да живее исляма - гробокопача на цивилизацията във вида в който я познаваме!

Добави коментар

Водещи новини