Слон уби туристка по време на сафари

  • 04 април 2024 16:06

  • 778
  • 1
Слон уби туристка по време на сафари
© Pixabay

80-годишна американка е била убита от „агресивен“ по време на сафари в Замбия. Животното се е нахвърлило върху превозното средство, съобщи Би Би Си, цитирани от БТВ.

Нападението е станало в събота в националния парк Кафуе в западната част на страната.

Кадри показват как големият слон преобръща няколко пъти колата, в която са се возили шестима души.

Превозното средство е било „блокирано“ от терена и не е могло да се изнесе, каза Кийт Винсънт, главен изпълнителен директор на сафари групата.

80-годишната жена, чието име не се назовава, е починала от раните си. Властите казаха, че тленните ѝ останки ще бъдат репатрирани в САЩ през следващите дни.

Другите четирима туристи са получили леки наранявания и се лекуват от травми. Една жена е откарана за лечение в болница в Южна Африка.

Полицията и Департаментът за национални паркове и дива природа разследват инцидента.

„Това е трагичен инцидент. Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейството на загиналия гост. Естествено, подкрепяме и гостите, и водача, участвали в този тревожен инцидент“, каза Кийт Винсънт.

По думите му колата е спряла, защото е попаднала в капана на „терена и растителността“ и не е могла да маневрира, за да се измъкне от слона.

Съседите на Замбия – Зимбабве и Ботсвана, изразиха загриженост относно нарастващата популация на слоновете в техните страни.

През последните години Зимбабве регистрира и други смъртоносни нападения от слонове.

Последвайте канала на

Novini.bg
778 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.04 | 16:53

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини