Ученици бяха отвлечени от въоръжени мъже в Нигерия

  • 10 март 2024 07:22

  • 738
  • 3
Ученици бяха отвлечени от въоръжени мъже в Нигерия
© Getty Images/Guliver (архив)

Въоръжени мъже са отвлекли петнадесет ученици в Нигерия вчера, предаде Ройтерс. Агенцията уточнява, че младежите са попаднали в плен при нападение призори на училище в северозападния щат Сокото.

Това се е случило само ден след като тежко въоръжени мъже отвлякоха близо 300 ученици от начално и основно училище в друг северен щат на страната - Кадуна.

Въоръжените мъже са нахлули в училище в селото Гида Бакусо в щата Сокото и са открили огън напосоки, като са всели хаос сред учениците, които са се разбягали в търсене на прикритие, заяви директорът Лиман Абубакар Бакусо.

Около 200 ученици са отвлечени от въоръжени нападатели в Нигерия

"Те успяха да отвлекат петнадесет от моите ученици, най-големите от които на 20 и 15 години, но почти всички останали са под 15-годишна възраст", каза по телефона за Ройтерс Бакусо, като допълни, че е била отвлечена и жена.

"Обзети сме от паника и се молим горещо те бъдат освободени невредими", добави ръководителят за Ройтерс. Полицията не е отговорила на запитването на агенцията за коментар по повод станалото.

Въоръжени отвлякоха 150 деца в Нигерия

Отвличанията от училища в Нигерия са били започнати от джихадистката групировка "Боко Харам" с пленяването на над 200 момичета от девическо училище в Чибок, щата Борно, преди десетилетие, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
738 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:25

3
❤️ Г­о­р­­е­щ­­и­­ ­м­­о­­­м­и­ч­е­т­а­­­ ­в­­и­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­в­а­т ­­­-­­ X­­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.03.10 | 10:01

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

2024.03.10 | 11:30

2
Михайловградски селтак

Добави коментар

Водещи новини