Хилари Клинтън ще се срещне с Нелсън Мандела

  • 06 август 2012 07:20

  • 494
  • 0
Хилари Клинтън ще се срещне с Нелсън Мандела
©

 Държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 днес ще се срещне с южноафриканския борец срещу апартейда Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския, няколко часа след пристигането си в последната спирка от своята обиколка в страните от Африка, съобщи държавният департамент, цитиран от АФП.

Официалният обяд с 94-годишния бивш президент ще се проведе в селището Куну, което се намира в югоизточната част на Република Южна Африка.

Клинтън, която се срещна с група ученички и с втората жена-президент в Африка по време на безпрецедентното си посещение в Малави в неделя, по време на четиридневната си визита в Южна Африка ще посети Йоханесбург, Претория и Кейп Таун.

В страната Клинтън се очаква също така да проведе срещи с високопоставени правителствени представители, както и с представители на южноафриканския частен сектор.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини