Турция ще премести посолството си в Судан след стрелба по колата на посланика

  • 06 май 2023 21:34

  • 666
  • 1
Турция ще премести посолството си в Судан след стрелба по колата на посланика
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Турция ще премести посолството си в Судан от столицата Хартум в Порт Судан след стрелба по автомобила на посланика, съобщи днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от БТА.

По препоръка на преходното правителство и суданската армия, ние решихме да преместим временно посолството в Порт Судан от съображения за сигурност, каза Чавушоглу пред журналисти в Анталия.

Автомобилът на турския посланик в Судан е бил подложен на обстрел от неизвестни нападатели, съобщи рано днес турски дипломатически източник, който уточни, че няма ранени при инцидента.

Ожесточените боеве в суданската столица Хартум продължават

Суданските въоръжени сили, цитирани от агенция ТАСС, заявиха, че отговорност за стрелбата носят паравоенните Сили за бърза подкрепа.

В средата на април в Судан избухна въоръжен конфликт между началника на редовната армия генерал Абдел Фатах ал Бурхан и неговия бивш заместник и настоящ съперник генерал Мохамед Хамдан Дагало, който ръководи паравоенните Сили за бърза подкрепа. Стотици хора бяха убити, а хиляди - ранени, в резултат на въздушни удари и артилерийски обстрел, които обхванаха обширни райони в столицата Хартум и предизвикаха бягството на хиляди суданци към съседните страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.06 | 22:20

1
Още една трагедия, която е организирана от сатанистите сащ и ционистката им олигархия!

Добави коментар

Водещи новини