Гана пое председателството на Форума за климатична уязвимост

  • 25 ноември 2022 23:12

  • 642
  • 1
Гана пое председателството на Форума за климатична уязвимост
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Гана пое председателството на Форума за климатична уязвимост (ФКУ) и на Групата на уязвимите двайсет (У20), съобщи БТА.

Двегодишният мандат ще изтече през 2024 г.

Ганайският министър на финансите Кен Офори-Ата съобщи за това в свое изявление за бюджета и икономическата политика в парламента.

В ЕС се разбраха за въглеродните емисии

Правителството ще се възползва от възможността да ускори изпълнението на своя дневен ред за климата, очертан в така наречените Планове за климатичен просперитет на Гана.

Правителството се възползва от възможностите, предложени от току-що приключилата в Египет конференция за климата КОП 27, за да затвърди двустранните ангажименти и да разшири консултациите по сделките „дълг срещу природа“.

Също така бяха увеличени инвестициите в частния сектор, за да бъде ускорен преходът на страната към нисковъглероден растеж и да бъдат финансирани мерките в областта на климата.

Министърът заяви, че глобалното затопляне представлява сериозен проблем за икономиките на климатично уязвими държави като Гана. 

Според Доклада за щетите за страните от У20 Гана е загубила 12,2 милиарда долара от климатичните промени в периода от 2000 г. до 2019 г.

Според новия доклад на Световната банка за климата и развитието до 2050 г. в Гана доходите на бедните домакинства ще спаднат с до 40%, ако не бъдат предприети спешни действия срещу климатичните изменения.

Форумът за климатична уязвимост, основан през 2009 г., представлява глобално партньорство между държавите, които са силно засегнати от последиците от климатичните промени. Той е замислен като платформа за обсъждане на решения за преодоляване на негативните ефекти от климатичните изменения в социално-икономическо и екологично отношение. В него участват 55 държави.

Групата на финансовите министри на уязвимите двайсет (У20) включва най-застрашените от климатичните промени страни. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 23:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини