В Либия падна забраната да се възхвалява Кадафи

  • 14 юни 2012 17:32

  • 405
  • 0
В Либия падна забраната да се възхвалява Кадафи
©

В Либия отмениха действащия закон, който забранява да се възхвалява личността на бившия лидер на страната Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия и неговия режим.

„От името на народа съдът постанови за противоконституционен закон номер 37", съобщават от Върховния съд на Либия.

В началото на май тази година Преходният Национален съвет на Либия реши, че възхваляване личността на Кадафи се приравнява за углавно престъпление: наказание лишаване от свобода за всеки, който си позволи да похвали полковника и неговия режим (1969-2011), както и синовете му, и от неговото обкръжение.

Също под забраната попадаха всякакви вид похвални изявления, които са поместени в Зелената книга на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, в която са изложени основните мисли и теории на Либийската Джамахирия.

Припомняме, че Кадафи бе убит на 20 октомври 2011 година в родния си град Сирт по време на войната между силите на Кадафи и бунтовниците, които бяха подкрепяни от въздушните удари на НАТО.

Последвайте канала на

Десислава Станева
405 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини