Омикрон вече преобладава в Египет

  • 18 януари 2022 12:35

  • 1008
  • 1
Омикрон вече преобладава в Египет
© pixabay

Силно заразният коронавирусен варант Омикрон причинява по-голямата част от случаите на КОВИД-19 в Египет, заяви президентският съветник по здравните въпроси Ауад Таг ел Дин, съобщи в. "Ал Ахрам".

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

Изявлението на Дин идва няколко дни, след като изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Халед Абдел Гафар съобщи, че случаите на Омикрон в страната зачестяват.

Северноафриканската държава преживява увеличение на броя на новозаразените, особено през последната седмица. Таг ел Дин изтъкна обаче, че повечето от случаите в момента са леки, като симптомите на Омикрон приличат на тези на сезонния грип.

Министерството на здравеопазването призовава хората, които изпитват симптоми на настинка, да се самоизолират и да не ползват едни и същи вещи с членовете на семействата си, тъй като има вероятност да са инфектирани с Омикрон.

Зачестяват случаите на Омикрон в Египет

Първите три случая на новия вариант бяха установени в Египет в средата на декември при пристигнали на Международното летище в Кайро от чужбина египетски граждани, допълва БТА.

До края на месеца се очакват първите доставки на медикаментите срещу ковид "Евушелд" (Evusheld) на "АстраЗенека" и "Паксловид" (Paxlovid) на "Пфайзер". Египетски компании ще произвеждат лекарството "Молнупиравир" (Molnupiravir) на "Мерк"

Последвайте канала на

Весела Найденова
1008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2022.01.18 | 13:43

1
Рускинчетата го докараха в Е6ипед.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини