Експерт: РЮА бързо ще мине прага от 10 хиляди нови случая на COVID-19 дневно

  • 29 ноември 2021 13:56

  • 844
  • 2
Експерт: РЮА бързо ще мине прага от 10 хиляди нови случая на COVID-19 дневно
© Getty (архив)

"Република Южна Африка (РЮА), където бе открит новият вариант на коронавируса Омикрон, изглежда ще стигне до края на седмицата 10 хиляди новозаразени дневно", предупреди днес местният епидемиолог Салим Абдул Карим, цитиран от Франс прес, предаде БТА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1277

"Ще видим натиска върху болниците през идните две-три седмици", каза той на онлайн пресконференция на министерството на здравеопазването.

"Все още има много неясноти около степента на опасност и заразност на този вариант с много мутации. Първоначалните данни на учените сочат, че сегашните ваксини срещу COVID-19 ще защитават ефикасно организма от тежко протичане на заболяването, изискващо хоспитализация", подчерта Карим.

Лекарката, открила варианта Омикрон, сподели какви симптоми да очакваме при него

"Няма място за паника. Вече сме минали през това", отсече здравният министър Джо Фахла, като припомни, че в страната вече са се появявали вариантите Бета и Делта. "В близките дни или седмици нашите учени ще имат отговори", увери той.

РЮА изрази по-рано съжаление за затварянето на границите на много държави за нейни граждани и пътници от страната.

"Тази мярка няма да спре разпространението на Омикрон", заяви днес Салим Абдул Карим.

По официални данни РЮА е най-силно пострадалата от пандемията африканска страна. Пред последната седмица там се регистрираха по 1600 нови случая дневно срещу 500 през предходната и 275 преди това. Потвърдените случаи на коронавирус в страната с население от 59 милиона души от началото на пандемията са над 2,9 милиона, а починалите заразени - близо 89 800.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
844 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.29 | 14:59

2
Войната на статанистите-глобалисти навлиза в следващ етап. Сега с поредица от нови вирусни атаки контролът и затягането ще се засилват методично. Целта е психиката на населението да бъде съкрушена и хората да свикнат да бъдат послушни и да изпълняват заповеди без въпроси. Точно затова сатанистите не ги е грижа за ваксинираните вече хора, които пълнят болниците в момента и чиято имунна система е разбита. Целта на сатанистите е да ваксинират не-ваксинираните, защото те са непокорните, самостоятелно мислещите и опасните за новия световен ред.
Роко

2021.11.29 | 14:23

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини