Евакуираха 41 турски граждани от РЮА заради Омикрон

  • 28 ноември 2021 11:36

  • 649
  • 2
Евакуираха 41 турски граждани от РЮА заради Омикрон
© Getty Images/Guliver (архив)

41 турски граждани са евакуирани от Република Южна Африка, след като Турция въведе забрана за пътувания от пет южноафрикански страни заради установения там нов вариант на коронавируса - Омикрон, съобщи турският телевизионен канал НТВ.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Отговорен представител на авиокомпанията е посочил пред НТВ, че 41 турски граждани, които са пожелали да се върнат в Турция, са били евакуирани с полет снощи в 20.30 часа турско време от международното летище в Йоханесбург до Истанбул, предава БТА.

Светът е нащрек след откриването новия вариант на COVID Омикрон

Тези лица ще бъдат поставени под 14-дневна карантина на места, определени от валийствата, независимо от това дали са ваксинирани срещу коронавируса или са прекарали болестта през последните 180 дни.

Карантината може да бъде прекратена при негативен резултат от PCR-тест, направен на десетния ден от началото й.

По-рано вчера в съобщение на турското посолство в Претория в Туитър е било посочено, че организираният полет на "Търкиш еърлайнс" ще бъде последният от Южна Африка до Турция до ново нареждане.

Турските власти въведоха от 27 ноември забрана за пътувания до Турция от Ботсвана, Република Южна Африка, Мозамбик, Намибия и Зимбабве заради установения в тези страни нов вариант на коронавируса.

Новият вариант на COVID-19 опасен като ебола

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа заяви снощи, че новият вариант на коронавируса /Омикрон/ не е регистриран досега в Турция. Той посочи, че най-разпространеният в момента в Турция вариант на коронавируса е вариантът Делта.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
649 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.28 | 13:24

2
Алесандро Фаучи СЗО–или ШЗО шизофренична-Европейската комисия Бил Гейтс и др социопати трябва да бъдат в затвора!Те извършват световен геноцид правителствата помагат
Умник Гюро

2021.11.28 | 12:34

1
Извинете, но някой да ми припомни защо всъщност трябва да се ваксинират добичетата пардон хората? Ето, новият окси-вариант на вируса не се влияе от отровите-ваксини? Защо хората бяха лъгани да си бият отровите на Бил Гейтс и даже да освобождават от отговорност фармацевтичните производители? Народе, вдигай се на бунт и избеси по стълбовете националните предатели.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини