Полет от Кайро за Москва бе върнат заради заплашително писмо

  • 27 октомври 2021 16:34

  • 410
  • 1
 Полет от Кайро за Москва бе върнат заради заплашително писмо
© Getty (архив)

"Иджипт еър" върна полет Ем Ес 729 към Москва обратно в Кайро, след като на една от седалките в самолета беше открито заплашително писмо, съобщи днес египетският национален превозвач, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Самолетът се приземи 22 минути след излитането и пътниците благополучно слязоха на летището в Кайро, където са предприети необходимите мерки", се казва в съобщението.

Един от пилотите поясни, че подобни инциденти се случват няколко пъти в годината. Той отбеляза, че по правило подобни заплашителни послания се оказват нечия глупава шега.

Въпреки това според правилата на авиокомпанията самолетът е длъжен да се приземи. Той каза, че в случая с полет Ем Ес 729, както повеляват правилата за безопасност, самолетът ще бъде щателно претърсен, ще бъдат проверени пътниците и багажът им и после те ще бъде превозени с друг самолет.

Полетите между Москва и Кайро бяха прекратени за две години и половина, след като местният клон на "Ислямска държава" свали самолет над Синайския полуостров в Египет през октомври 2015 г., малко след като самолетът излетя от курорта Шарм ел-Шейх на Червено море.

Полетите между двете столици бяха възобновени през април 2018 г., след като Египет засили охраната на международното летище в Кайро. Но Русия позволи възобновяване на полетите между територията си и курортите на брега на Червено море в Синай чак през август след почти шест годишно прекъсване.

Американски самолет кацна аварийно в Атина

Последвайте канала на

Валери Зайцев
410 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.27 | 17:37

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини