Стотици на протест в Либия срещу вота на недоверие на временното правителство

  • 25 септември 2021 07:30

  • 661
  • 1
Стотици на протест в Либия срещу вота на недоверие на временното правителство
© Getty Images/Guliver (архив)

Стотици протестиращи се събраха вчера в либийската столица Триполи, за да изразят недоволството си от решението на парламента на страната да гласува вот на недоверие на временното правителство, предаде Асошиейтед прес.

Вотът, гласуван във вторник, отправя предизвикателство към насрочените за декември избори и възпрепятства усилията за обединение на богатата на петрол северноафриканска държава след десетилетие на сътресения.

Парламентът в Източна Либия гласува вот на недоверие на преходното правителство

Протестиращите на централния площад в Триполи развяваха либийски знамена и скандираха, че решението на парламента не отразява тяхната воля и трябва да бъде преразгледано. Те призоваха членовете на базирания в Източна Либия парламент да подадат оставка.

Сегашното временно либийско правителство замени две съперничещи си правителства в западната и източната част на страната, управлявали Либия от години.

Негова основана задача е да подготви произвеждането на изборите, насрочени за 24 декември. Политиците обаче не успяха да завършат приемането на изборни закони, определящи как ще се състои вотът, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.25 | 08:42

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини