Бежанци от Афганистан пристигнаха в Уганда

  • 25 август 2021 13:17

  • 818
  • 1
Бежанци от Афганистан пристигнаха в Уганда
© Getty Images

Група от 51 бежанци, сред които служители от бившето афганистанско правителство, пристигна днес с чартърен полет от Кабул в Уганда. Това съобщи външното министерство на африканската страна, предадоха БТА и ТАСС.

Всички пристигнали бяха подложени на проверка от съображения за сигурност на международното летище на град Ентебе, се казва в съобщението, цитирано от угандийския новинарски сайт "Чимпрепортс".

Самолетът е бил нает от частна компания. Някои пътници не са успели да стигнат до летището в Кабул и "се вземат мерки те да бъдат докарани там в близките дни", посочва министерството. Външният министър на Уганда - генерал Джедже Одонго, заяви вчера пред Си Ен Ен, че бежанците ще останат в страната четири месеца. Предвижда се те да бъдат настанени в хотели в Ентебе.

Миналата седмица правителството на Уганда съобщи, че по молба на САЩ ще приеме близо 2000 бежанци от Афганистан. Очакваше се първите 500 да пристигнат на 17 август, но заради проблеми на летището в Кабул се наложи полетът да бъде отложен, уточнява ТАСС.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
818 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.08.25 | 13:42

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини