Президентът на Тунис пред Антъни Блинкън: Работя в полза на демокрацията

  • 30 юли 2021 09:12

  • 533
  • 2
Президентът на Тунис пред Антъни Блинкън: Работя в полза на демокрацията
© Getty images (архив)

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че президентът на Тунис Каис Сайед го е уверил, че работи в полза на демокрацията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Блинкън и Сайед раговаряха по телефона още в понеделник. Сега по време на визита в Кувейт, в интервю за катарската телевизия Ал Джазира, Блинкън коментира телефонния разговор и каза, че Сайед дълго му е обяснявал мотивите си. "Той ми каза, че се опитва да върне Тунис на пътя на демокрацията и да действа в съотвествие с конституцията", каза държавният секретар.

"Ние се надявамe, че Тунис ще се върне на демократичния път, ще действа в сътовествие с конституцията, че ще възстанови работата на парламента, че ще се сдобие с правителство, което да свърши добре работата в полза на народа и да отговори на нуждите на народа", каза Блинкън.

Същевременно Сайед назначи за нов министър на вътрешните работи Рида Гарсалауи, предаде ТАСС. Преди това той е работил полицията, а също така е бил съветник в администрацията на президента. Той е специализирал и в областта на разузнаването и борбата с тероризма.

Президентът на Тунис прекрати дейността на парламента

Преди постът се заемаше от премиера Хишам Мешиши, когото Сайед отстрани на 26 юли.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
всички

2021.07.30 | 12:15

2
всички се кланят на богинята на америка - демокрацията. който слушка чичо сам е демократ. който не - е диктатор.
Хе

2021.07.30 | 10:10

1
Превод от арабски": Верен съм ви.

Добави коментар

Водещи новини