Най-малко 13 пострадали при бомбено нападение в Мали

  • 26 юни 2021 08:40

  • 448
  • 1
Най-малко 13 пострадали при бомбено нападение в Мали
© Getty Images/Guliver (архив)

Най-малко 12 германски войници и войник от друга държава бяха ранени при нападение с кола-бомба срещу патрул на ООН на север от малийския град Гао, предаде ДПА.

Трима от германците са ранени тежко, един от тях е подложен на операция, съобщи министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер. Към днешна дата това е най-тежкото нападение срещу германски военнослужещи в западноафриканската страна.

Жертвите от атентата в Кабул са вече 55, а 150 са ранени

Говорителка на мисията на ООН обаче заяви, че при нападението са били ранени 15 души, 12 от които тежко. Те са били откарани във френска военна болница в Кидал.

Генералният секретар на ООН осъди нападението. "Всички желаем бързо и пълно възстановяване на нашите колеги", заяви негов говорител в Ню Йорк.

Германските въоръжени сили заявиха, че е планиран полет за евакуиране на онези от ранените, които са в стабилно състояние.

Нападението беше извършено от атентатор самоубиец, взривил кола бомба в 6:28 ч. (06:28 по Гринуич), по данни на армейския команден център в близост до Берлин.

Войниците на ООН са охранявали конвоя на малийски батальон, уточни говорителката на мисията на световната организация в Мали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Идиот Новини.бг

2021.06.26 | 09:11

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите "простаци".

Добави коментар

Водещи новини