Цветница в Египет при строги противоепидемични мерки

  • 25 април 2021 20:01

  • 777
  • 0
Цветница в Египет при строги противоепидемични мерки
© Getty images

Патриархът на Коптската православна църква в Египет Тауадрос Втори отслужи празничната литургията за Вход Господен в Йерусалим (Цветница) в църквата "Света Богородица" в Александрия при строги противоепидемични ограничения, пише "Ал Ахрам". Присъстващите, които бяха едва 25 процента от капацитета на храма, носеха маски и спазваха физическа дистанция.

На днешния ден по улиците се продават палмови клонки, а за коптите е позволено да включат захар в храната си за последен път преди Великден. Според традицията те спазват строг пост в продължение на 55 дни преди Възкресение Христово, като през последната седмица се въздържат и от десерти и плодове. Някои съблюдават пост от изгрев до залез, съобщи БТА.

Отбелязваме Цветница

По-голямата част от коптските епархии в Египет въвеждат мерки срещу разпространението на коронавируса. Една от тях е провеждане на службите при 25 процента от капацитета на храмовете с предварителна резервация на място. Според съобщение на Коптската църква обаче в над 18 епархии в 13 области на страната миряните няма да могат да присъстват на служби по време на Страстната седмица.

Последвайте канала на

Novini.bg
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини