Източното либийско правителство предаде официално властта на новото правителство на единството

  • 23 март 2021 19:15

  • 663
  • 1
Източното либийско правителство предаде официално властта на новото правителство на единството
© gettyimages

Непризнатото от международната общност правителство в Източна Либия предаде официално властта на новото правителство на премиера Абдел Хамид Дбейба на церемония в Бенгази, съобщава БТА.

Церемонията по предаването се извърши в централата на източното правителство, намиращо се във втория по големина либийски град.

Либийското преходно правителство встъпи в длъжност

Новото правителство на цяла Либия беше представлявано от Хусейн Атия ал Катрани, един от двамата вицепремиери. Той беше придружен от няколко министри, включително вътрешния министър Халед Мазен, пристигнали от Триполи.

"Етапът на разделението приключи. Правителството на националното единство е в служба на всички граждани, независимо от района", заяви Ал Катрани в кратка реч, цитирана от местни медии.

Либия се опитва да сложи край на десетилетния конфликт, започнал след свалянето на режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия.

През последните години страната беше разделена между две правителства, в Триполи и Бенгази, припомня АФП. Очаква се новото правителство да ръководи страната по време на прехода до националните избори, насрочени за 24 декември.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Karena16

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­­и­ж­­­т­­­е­ ­­м­­о­­я­т­­а­­ ­­т­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­т­к­­­а­­ ­­-­­ ­­­W­­W­­W­­­.­­B­­­G­­1­7­­.­C­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини