Основният опозиционен кандидат на изборите в Конго се бори за живота си срещу коронавируса

  • 21 март 2021 07:45

  • 908
  • 3
Основният опозиционен кандидат на изборите в Конго се бори за живота си срещу коронавируса
© Getty Images (архив)

Водещият кандидат на опозицията в Република Конго е приет в частна болница заради коронавируса и заяви, че се бори за живота си, но призова хората да гласуват на днешните президентски избори, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

В петък 61-годишният Ги Брис Парфе Колелас пропусна последното събитие от предизборната си кампания, след като предишният ден заяви пред репортери, че може да се е заразил с малария. Пожелал анонимност роднина на опозиционния кандидат заяви, че се обмисля изпращането му в чужбина за по-нататъшно решение.

Ръководителят на неговата кампания Сир Маянда уточни, че от Франция вече е излетял самолет, с който той ще бъде транспортиран.

COVID-19 и други кризи на континента са в дневния ред на виртуалния форум на АС

В социалните мрежи се разпространява видеозапис, на който Колелас лежи на болнично легло с кислородна маска и апарат за кръвно налягане на ръката.

,,Скъпи сънародници, боря се със смъртта'', казва кандидатпрезидентът, след като сваля кислородната си маска. "Но ви моля да се надигнете и  да гласувате за промяна.

Няма да съм се борил за нищо. Аз се боря на леглото си със смъртта. Вие също се борете, за вашата промяна, призовава той.

Източници от болницата са потвърдили пред АП, че кандидатпрезидентът е дал положителен тест за коронавирус. Той е единственият реален съперник на действащия президент Денис Сасу Нгесо. 77-годишният държавен глава, който е на власт от 36 години, се бори за нов мандат и се надява да бъде преизбран още на първия кръг утре.

Противниците му от гражданското общество вече поставиха под въпрос прозрачността на изборите, отбелязва АФП.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
908 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kristya20

2021.04.10 | 03:54

3
­­В­­­и­ж­­­т­­е­­ ­­м­о­­я­т­­­а­­ ­т­и­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­­а­­ ­­­-­ ­W­­­W­­W­.­B­­G­1­­­7­­.­C­­­L­­U­­­B­
3 МИЛИОНА ПО МАЛКО ЗА 30 ГОДИНИ

2021.03.21 | 13:17

2
2 УМРЯХА ОТ ГЛАД БОЛЕСТИ И САМОУБИЙСТВА А 1 МИЛИОН ОТИДЕ ДА ЖИВЕЕ В ЧУЖБИНА ПО ПРИНУДА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ЕТО ВИ ДЕМОКРАЦИЯ А ПРИ ЖИВКОВ НАРАСНА 3 МИЛИОНА ПОСЕЧЕ ЗА 35 ГОДИНИ ФЕНОВЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ВИЕ ТЕЗИ ВСЕКИДНЕВНИ НОВИНИ ВИЖДАХТЕ ЛИ ГИ ПРИ ЖИВКОВ -Незряща жена и дъщеря ѝ скочиха от 7-и етаж в Стара Загора ЗАЩОТО ТОВА СЕ СЛУЧВА ВСЕКИ ДЕН ПРИ ЛЮБИМАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ 3 МИЛИОНА ПО МАЛКО -ЖЕРТВИ НА ЛЮБИМАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ

2021.03.21 | 11:26

1
Големи композитори сте novini.bg,ха ха ха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини