Мароко ще продължи да използва ваксината на "АстраЗенека"

  • 16 март 2021 07:57

  • 355
  • 1
Мароко ще продължи да използва ваксината на "АстраЗенека"
© Getty images

Мароко ще продължи да използва ваксината срещу COVID-19 на британско-шведската компания "АстраЗенека" в рамките на продължаващата общонационална ваксинационна кампания. Това съобщи вчера местният портал "360", позовавайки се на правителствени източници, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33050

По думите на представител на властите на кралството, ваксината на "АстраЗенека" не представлява опасност, предаде БТА. "От началото на ваксинацията в края на януари здравното министерство не е съобщавало за каквито и да са сериозни инциденти", отбелязал източникът. Той уверил, че Мароко ще продължи да използва тази ваксина, защото няма причини за прекратяване на прилагането й от медицинска и научна гледна точка.

Moderna започва да тества CОVID ваксина от ново поколение

В Мароко използват две ваксини - на китайската компания "Синофарм" и на "АстраЗенека". До вчера в страната са били ваксинирани над 4,2 милиона души, при това над 1,76 милиона са получили и двете дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гл шеф

2021.03.16 | 09:27

1
от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме второ съобщение срамота румен йорданов на никой нищо нее направил. вчера на петър иванов роднини искаха да бият румен той на никой нищо нее сторил румен повтараме искаме незабавно дасе провери от спец слежбите на румен [ компютъра. ]

Добави коментар

Водещи новини