Зинтан отказва да предаде Сейф ал Ислам на Триполи

  • 18 април 2012 06:00

  • 700
  • 0
Зинтан отказва да предаде Сейф ал Ислам на Триполи
©

Либийските власти се сблъскват със съпротива в преговорите за предаването на сина на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия Сейф ал Ислам, който все още е под стража в Зинтан, съобщи представител на Преходния национален съвет (ПНС), цитиран от АФП.

Официалните лица от Зинтан са уведомили представителите на управляващия в Либия Преходен национален съвет, че хората в града „желаят Сейф да бъде съден на местно ниво, тъй като смятат, че временното правителство е слабо”, заяви представителят на ПНС, който пожела да остане анонимен.

„Те смятат, че временното правителство е неспособно да проведе справедлив съдебен процес срещу Сейф ал Ислам Кадафи и ще допусне той да избяга от Либия по същия начин, както другите представители на режима успяха да направят", допълни той.

Представителят на ПНС бе част от делегацията, която посети Зинтан в понеделник, за да се срещне с ръководството на града и другите бунтовници, които държат Сейф на място, което се пази в тайна.

Последвайте канала на

Весела Найденова
700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини