Случаите на коронавирус в Африка надхвърлиха 100 000

Броят на случаите на коронавирус в Африка надхвърли 100 000, заяви днес Африканският център за контрол и превенция на заболяванията, цитиран от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12511

Засега в Африка, където много от държавите са с крехки здравни системи, не се наблюдава този голям брой случаи, какъвто има в други части на света.

Над 3100 човека са умрели от COVID-19 на континента, чието население наброява 1,3 милиарда души.

През изминалата седмица в Африка са регистрирани почти същия брой нови случаи като предходната, каза директорът на центъра Джон Нкенгасонг. "Надяваме се тази тенденция да продължи" и да няма бързо увеличение на случаите, заяви той.

ООН: Вирусът може да донесе крайна бедност на милиони африканци

По думите му ранното налагане на ограничителни мерки в много от африканските страни е забавило разрастването на пандемията, но "това не означава, че на Африка ѝ се е разминало".

Според него е необходимо континентът да тества около 10 пъти повече хора за коронавирус, отколкото досега. Африка би трябвало да се стреми да тества поне един процент от населението или 13 милиона души, но досега са направени само между 1,3 и 1,4 милион теста. Недостигът на тестове и медицинско оборудване остава проблем.

Южна Африка, която провежда усилена дейност за тестване за коронавирус, е на първо място сред африканските страни по брой случаи - над 19 000, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

 

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12511

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Африка

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет