Египет затяга отново мерките срещу коронавируса заради Рамазан Байрама

  • 17 май 2020 19:20

  • 725
  • 0
Египет затяга отново мерките срещу коронавируса заради Рамазан Байрама
© Getty Images/Guliver

Египет обяви затягане на карантината срещу коронавируса по време на предстоящия празник Рамазан Байрам - края на постите през свещения месец, предаде Ройтерс.

Вечерният час, след който е забранено излизането навън, се изтегля с 4 часа напред и вече ще започва в 17 вместо в 21 часа, а градският транспорт се спира за шест дни, начиная от 24 май. Целта е да се предотврати разпространяването на заразата, съобщи премиерът Мостафа Мадбули.

Бойко Борисов: Свещеният месец Рамазан тази година ще е различен

През целия период на празничните дни ще бъдат затворени магазините, ресторантите, парковете и плажовете. Остават в сила и ограниченията за движение на гражданите, които ще продължат и две седмици след края на празника.

След Рамазан Байрама вечерният час ще бъде от 8 вечерта до 6 ч сутринта. Всеки, който влиза в затворено пространство с други хора или се качва на обществен транспорт, ще трябва да слага маска.

Египет е регистрирал досега 11 719 заразени от коронавируса и 612 смъртни случая. Има известно нараствате на всекидневните нови случаи, след като правителството леко смекчи вечерния час и някои други мерки. Новозаразените в събота бяха 491.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини