Египетският президент призова Тръмп да прекрати незаконната намеса в Либия

  • 26 декември 2019 20:50

  • 1754
  • 2
Египетският президент призова Тръмп да прекрати незаконната намеса в Либия
© Getty (архив)

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси призова днес в телефонен разговор с американския си колега Доналд Тръмп за прекратяване на "незаконната намеса" във вътрешните работи на Либия, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ал Арабия.

"Египет поддържа много важната роля, която Либийската национална армия (ЛНА) играе в борбата с тероризма и въоръжените милиции, заплашващи регионалната сигурност", казал Ас Сиси. Той подчертал, че незаконната намеса отвън в работите на Либия трябва да бъде прекратена.

Ердоган: Турция ще изпрати войски в Либия в отговор на отправено от Триполи искане

По-рано днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му ще изпрати войници в северноафриканската държава по молба на правителството на националното съгласие (ПНС) в Триполи. Това ще стане най-рано следващия месец.

През април т. нар. ЛНА под командването на Халифа Хафтар започна офанзива за превземане на Триполи. Тя стигна до подстъпите на либийската столица, но никоя от двете страни в конфликта не може да вземе превес.

ЕС отказва да признае споразумението между Турция и Либия за морските граници

Последвайте канала на

БТА
1754 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.27 | 07:21

1

АААААААААААААА новини.бг ще влезна в офиса ви с леко стрелково оръжие и ръчна граната имам итротил , премахнете коментарите ще пострада някой казвам ви!

Mangal mar6 v indiq

2019.12.27 | 09:33

2

tiho e 6izofrenik mrasen mangal ot indiq

Добави коментар

Водещи новини