Най-малко 40 загинали при сражения между армията на Мали и терористи

Най-малко 40 души са загинали в сражения между части от армията на Мали и терористи в централната част на западноафриканската страна, предаде ДПА.

Правителственият говорител Яйа Сангаре съобщи в изявление, че 25 войници от армията на Мали са били убити и около 60 са изчезнали, след като джихадисти нападнаха два армейски лагера - в Булкеси и в в Мондоро.

Тези загуби са най-тежките за малийските сили тази година в борбата им срещу джихадистките групи, свързани с Ал Каида и Ислямска държава и опериращи в някои части на Мали. Според местен жител, цитиран от АП и пожелал анонимност поради страх за своята безопасност, сред жертвите има и цивилни.

Според властите нападнатите армейски лагери са недалече от границата с Буркина Фасо. Освен човешките загуби, нападателите отмъкнали и много тежки оръжия. Според съобщението зад атаката стои терористичната групировка "Ансар ул Ислам". В отговор армията е започнала съвместна операция с военни части от Буркина Фасо и с подкрепата на френските войски, разположени в региона. Възстановен е контролът над двата лагера и 15 джихадистки бойци са ликвидирани.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Африка

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет