В Алжир съдят петима милиардери за корупция

  • 23 април 2019 20:36

  • 928
  • 1
В Алжир съдят петима милиардери за корупция
© Pixabay

Отново се провеждат протести в Алжир с искане приближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат изправени на съд. Петима алжирски милиардери вече са в ареста. Шефът на генералния щаб на армията приветства антикорупционната кампания срещу обкръжението на бившия държавен глава, предаде БНТ.

хиляди млади хора се събраха на демонстрация срещу управляващите в Алжир и с искане приближените на Абделазиз Бутефлика да бъдат съдени.

Протестът се проведе въпреки задържането на петима милиардери. Единият от тях е Исад Ребраб, смятан за най-богатия човек в северноафриканската страна, който има бизнес с храни и захар.

Останалите са четирима братя от фамилията Кунинеф - влиятелно семейство, приближено до Абделазиз Бутефлика, който се оттегли от поста президент под натиска на масовите протести в страната.

Петимата ще бъдат изслушани в рамките на антикорупционно разследване. Става дума за неспазване на сключени с държавата договори и търговия с влияние.

Миналата седмица началникът на генералния щаб генерал Гаид Салах заяви, че очаква членове на управляващия елит да бъдат съдени за корупция.

Последвайте канала на

Novini.bg
928 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2019.04.23 | 23:43

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини