Aтаката в Кения е била координирана

  • 15 януари 2019 21:16

  • 981
  • 0
Aтаката в Кения е била координирана
© gettyimages (архив)

Днешната джихадистка атака в комплекс от хотел и офиси в кенийската столица Найроби, е била координирана и е извършена от ударна група, един от членовете на която се е самовзривил, съобщи пред журналисти шефът на кенийската полиция Джоузеф Бойнет, цитиран от АФП.

"Престъпният акт е започнал координирано с нападение на банка "Ай енд Ем", експлозия срещу три автомобила на паркинга и самоубийствена експлозия в лобито на хотел "Дусит"", заяви той по телевизията. Бойнет каза, че при взрива в лобито на хотела са пострадали тежко няколко гости и че операцията срещу нападателите продължава, посочва АП. Полицията е отцепила шест от седемте етажа на хотела. Репортер на Ройтерс на място съобщи за интензивна стрелба с огнестрелно оръжие.

При днешната атака, отговорност за която поеха сомалийските радикални ислямисти от "Аш Шабаб", са били убити най-малко седем души, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Сомалийски дипломат каза, че по време на атаката в хотела е имало сомалийски представители, дошли за срещи. Има опасения, че някои от тях все още са вътре, допълва АП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини