Аиша Кадафи: Искам справедливост

  • 09 февруари 2012 12:47

  • 1364
  • 1
Аиша Кадафи: Искам справедливост
©

Аиша Кадафи, дъщеря на убития на 20 октомври 2011 г. либийски лидер, Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, заяви, че комисията на ООН, разследваща нарушаването на правата на човека в Либия, действа едностранно, предаде АП.

В писмо до световната организация наследничката на покойния лидер на Джамахирията пита дали ООН разследва обективно всички престъпления в африканска страна. Аиша иска от световната организация да разкрие убийството на своя баща и брат й Мутасем, който също загубил живота си след залавянето си от бунтовниците. "Свидетел на тези убийства е целият свят и престъпленията бяха осъдени от всички, които се борят за правата на човека", се казва в писмото. В посланието ООН е критикувана и заради тома, че никой от семейството на полковника не е бил призован като свидетел в разследването.

Аиша Кадафи, нейната майка Сафия и братята й Анибал и Мохамед, избягаха в Алжир през лятото. Младата жена роди момиченце в съседната на нейната родина държава. Тя е юрист по образование и е била адвокат на бившия иракски лидер Садам Хюсеин. Миналата седмица Международният наказателен съд в Хага отказа на дъщерята на полковника да свидетелства в процес срещу Сейф ал Ислам Кадафи. Нейният брат е обвинен в убийства и изнасилване.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KAYOZEROSKY

2012.02.15 | 09:45

1
HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA-HA

Добави коментар

Водещи новини