Ексклузивно разследване на CNN: Продават хора като роби в Либия (видео)

  • 15 ноември 2017 09:24

  • 4229
  • 2
Ексклузивно разследване на CNN: Продават хора като роби в Либия (видео)
© Getty Images

Ексклузивно разследване на CNN показва как хора се продават в робство в Либия за по 800 долара. Бизнесът се ръководи от банди, които обещават на бежанците безопасен път до Европа, а след това ги продават като роби, предава Нова Телевизия.

Виктори е на 21 години, от Нигерия. На път за Европа е продаден в робство в Либия. След осем месеца успява да избяга, за да стигне в център за депортация.

Единият от мъжете, чиято продажба е заснета с мобилен телефон, е около 20-годишен нигериец. Рекламиран за продажба като голямо и силно момче, подходящо за земеделска работа. Такъв е и Виктори.

„Човекът, който ме купи ми върна моите пари. Карат те да платиш и да останеш около три месеца. Ако не, започват да те бият”, разказва той.

Видеото с търга на роби е получено от СNN, а репортери на телевизията заминават за Либия, за да проучат достоверността му.

Всяка година стотици хиляди жители на Африка преминават граница с Либия. По-голяма част от бежанците са продали всичко, което притежават, за да финансират пътуването си през Либия към Средиземно море. СNN са предали цялото си разследване на либийските власти, които са обещали съдействие.

Последвайте канала на

Novini.bg
4229 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
землянин

2017.11.26 | 15:35

2
Бизнесът се ръководи от банди, а бандите се ръководят от СеРеУ-то /ФАЩ/,както всяко зло по тая Земя!
оня с коня

2017.11.26 | 15:35

1
Либийците живееха като крале при Кадафи, сега са роби. Много жалко :( Тия които го свалиха да си понесат отговорността. Кадафи искаше да се откъсне от влиянието на Ротшилд и да създаде собствена африканска валута. За това го убиха,и обрекоха милиони хора на робство.

Добави коментар

Водещи новини