Четирима инженери, работещи за турска фирма, са отвлечени в Либия

  • 04 ноември 2017 12:10

  • 1865
  • 1
Четирима инженери, работещи за турска фирма, са отвлечени в Либия
©

Четирима чуждестранни инженери, работещи за турската строителна фирма Енка, са били отвлечени в югозападна Либия в петък, съобщи представител на либийската държавна електрокомпания, предаде Бта, цитирайки Ройтерс.

Мъжете, които били от Турция и Южна Африка, били заловени, докато пътували от летището в град Убари към електростанция, за чието строителство помагали, съобщи представителят на либийската електрокомпания, пожелал анонимност. Според други източници трима от отвлечените са турци, а един - германец. Засега няма информация кой може да ги е отвлякъл.

Компания Енка от своя страна съобщи, че трима турски граждани са били отвлечени, а двама от тях работели в Енка. Компанията заяви, че следи случая и поддържа контакт с турските и либийските власти.

Отвличането е разпространено явление в Либия, където обстановката е неспокойна още от свалянето на Муамар Кадафи през 2011 г.
Работите по строителството на електроцентралата в Убари започна преди години, но периодично беше прекъсвана от сблъсъци между различни племена или други проблеми със сигурността.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.02.23 | 08:07

1
Костовистите от ИГИЛ са виновни. Ето до къде ковбойският ботуш докара тази организира и управляема някога страна.

Добави коментар

Водещи новини