Австралийка оцеля след скъсано въже на бънджи над река с крокодили (видео)

  • 09 януари 2012 11:19

  • 6986
  • 0
Австралийка оцеля след скъсано въже на бънджи над река с крокодили (видео)
©

Млада австралийка оцеля след ужасяващ инцидент със скъсване на ластичното й въже при скок от високия 111 метра мост край африканските водопади Виктория.

Ерин Лангуърти паднала в пълната с крокодили река Замбези, разказва в."Сидни морнинг херълд", и смята за истинско чудо, че е оживяла в бързеите. 22-годишната австралийка е получила само охлузвания и порезни рани след падането в навечерието на Нова година от моста между Замбия и Зимбабве.

"Чувствах се, сякаш бяха ме ошамарили по цялото тяло", сподели момичето от Пърт пред австралийския телевизионен канал Channel Nine. Любителски видео запис показва как въжето се скъсва малко преди Ерин да достигне най-ниската точка, след което тялото й пада във водата.

Лангуърти споделя, че й се наложило да се гмурне, за да освободи от въжето. "В действителност малко преди навлизането в бързеите трябваше да се гмурна, за да откача въжето, което се беше закачило в нещо." След като освободила краката си тя успяла да доплува до зимбабвийския бряг на Замбези, където изчакала да пристигне помощ, разказва "Ройтерс".

"Да, определено мисля, че е чудо, че оцелях", коментира Ерин. След кратко лечение в местна клиника тя била прехвърлена в ЮАР. Властите в Замбия се опитаха да успокоят любителите на екстремния спорт, че скоковете от моста са с достатъчна степен на сигурност, както и че ще има разследване на инцидента.

Повече от 50 000 туристи се възползват от тази атракция, предлагана поне от 10 години в страната. "За пръв път чувам за такъв инцидент. Вероятността да се случи е 1 на 500 000 скока", твърди през интернет сайта Lusakatimes.com министърът на информацията Гивен Лубинда.

Последвайте канала на

Novini.bg
6986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини