Египет обвини Мюсюлманските братя за атентата в неделя

  • 13 декември 2016 07:35

  • 2240
  • 2
Египет обвини Мюсюлманските братя за атентата в неделя
© gettyimages (архив)

Египетското министерство на вътрешните работи обвини ръководителите на Мюсюлманските братя, действащи в Катар, че са подбудили и финансирали атентата срещу черква в Кайро в неделя, в който загинаха 25 души, предаде БТА, цитирайки АФП.

Никой не е поел досега отговорност за нпадението, взело най-много жертви в коптската християнска общност в египет. Мюсюлманските братя отрекоха всякаква намеса в атентата срещу черквата "Свети Петър и свети Павел", съседна на катедралата на коптския патриарх Тауадрос Втори "Свети Марко".

Президентът Абдел Фатах ас Сиси каза вчера, че атентаторът е Махмуд Шафик Мостафа, който е взривил пояса си с експлозиви.
Вътрешното министерство уточни, че той е бил арестуван през 2014 г., когато бил охранител на Мюсюлманските братя, но бил пуснат на свобода същата година и оттогава е издирван за връзки с мюсюлмански фундаменталистки групи. Мостафа е идентифициран с ДНК-проба от останките на тялото.

Министерството съобщи и имената на четирима души - трима мъже и една жена, задържани в хода на следствията. Властите продължават да издирват още заподозрени, включително главатаря на групата Мохаб Мостафа Касем с прозвището "Доктора", добавя АФП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2240 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.02 | 13:35

2
На снимката : маймуни с дрехи

2017.01.02 | 13:35

1
Зверове,и тия ако могат да се очовечат,надали

Добави коментар

Водещи новини