Втори атентат срещу главнокомандващия либийската армия

  • 11 декември 2011 18:12

  • 1242
  • 2
Втори атентат срещу главнокомандващия либийската армия
©

За втори път в рамките на един ден бунтовниците от "зинтанската бригада" се опитаха да убият главнокомандващия армията в страната, генерал Халиф Хифтера, предаде "Мигнюз".

Генералът е искал да отиде до летището, което тази сутрин е било заето от бойци на "зинтанската бригада". Говорителят на либийската народна армия сержант Абдел-Разик ал-Шибани описва последвалата драма: "Автомобилът беше нападнат от общо три посоки - ляво, дясно и отпред. Зинтанските бойци са смятали, че армията е възнамерявала да се възползва от летището, но ние нямахме такива намерения".

При нападението е убит един бодигард на генерала. Ранени са общо четирима души.

Междувременно от армията на страната правят опити да убедят зинтанските бойци да се завърнат у дома, да предадат оръжието си или да се присъединят към редиците на националната армия.

Говорителят на зинтанските бойци Халед ел-Зинтани заяви, че те "не знаят какво представлява либийската народна армия, кой я командва, къде й е базата", поради което, според него, е неразумно зинтанските бойци да предадат оръжието си, още повече, когато има съмнения, дали наистина в Либия съществува "народна армия" или не.

Ал-Зинтани съобщи, че "зинтанската бригада" ще предостави летището на правителството в случай, че властта докаже, че може да се справи с охраната на обекта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1242 2

Коментари 2

Добави коментар
zehtin

2011.12.12 | 15:12

2
as go 6ibah nese opravi opitayte i vie

2011.12.11 | 19:15

1
Халед ел-Зинтани е напълно прав, да се шиба ал-Шибани

Добави коментар

Водещи новини