Ал Кайда: Само знамето на исляма трябва да се развява в Либия

  • 06 декември 2011 12:05

  • 1393
  • 0
Ал Кайда: Само знамето на исляма трябва да се развява в Либия
©

Един от основните идеолози на Ал Каида - Абу Яхия ал Либи заяви, че единствено знамето на исляма трябва да се развява в Либия и призова бившите бунтовници, които свалиха режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия да не предават оръжията си на новите власти, предаде АФП.


В аудиозапис на Ас Сахаб, медийната група на Ал Каида, който е поместен в редица ислямистки сайтове, Ал Либи заяви по адрес на новите либийски власти, че "остава още дълъг път, а плодовете на младата революция още не са обрани". "Днес сте на кръстопът и това налага твърдо решение - или избирате светски режим, който да достави удоволствие на Запада, или въвеждате ислямски режим", казва той. "За да се отговори на жертвите, направени от семействата на убитите и ранените (в либийския конфликт) и на мюсюлманите изобщо, само знамето на исляма трябва да се развява в Либия", заявява роденият в Либия Ал Либи. Той също така призовава бойците да не предават оръжията си на новите власти. Абу Яхия ал Либи предупреждава още да се внимава за апетитите на Запада, който според него се стреми да сложи ръка на петролните богатства на Либия и призовава либийците да се изправят срещу Запада храбро и твърдо.

През октомври новият лидер на Ал Каида, египтянинът Айман аз Зауахири, призова либийците да приемат шериата за основа на новото управление, припомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
1393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини