Британското МВнР притискало Оксфорд да приеме Сейф ал Ислам

  • 01 декември 2011 15:24

  • 964
  • 0
Британското МВнР притискало Оксфорд да приеме Сейф ал Ислам
© gettyimages

Министерството на външните работи на Великобритания е оказвало натиск върху Оксфорд да приеме Сейф ал Ислам Кадафи през 2002 г., пише лондонският в. "Гардиън".

Лондон се надявал, че по този начин ще подобри отношенията си с Либия, нейния лидер и баща на кандидтатстудента Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия. Ръководството на елитния университет отказало да приеме сина на полковника. Преподавателите се мотивирали с това, че интелектуалните способности на Сейф ал Ислам не отговарят изискванията на учебното заведение.

Специална следствена комисия, оглавена от бившия гладен засея на Англия и Уелс лорд Улф, отбелязва, че след отказа в Оксфорд синът убития на 20 октомври лидер на Джамахирията отишъл да следва в Лондонското училище по икономика. ВУЗ-ът получил под формата на дарение 1,5 млн. паунда. Сейф ал Ислам бил уреден чрез британската оръжейна фирма BAE Systems. Компанията смята, че като помогне на сина на Муамар може да сключи изгодни сделки с Либия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
964 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини