Аиша Кадафи: Свалете новата власт в Либия

  • 30 ноември 2011 09:45

  • 1442
  • 0
Аиша Кадафи: Свалете новата власт в Либия
©

Дъщерята на бившия либийски лидер Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, Аиша, призова за сваляне на новата власт в страната, предаде АП.

В аудио обръщение, излъчено по сирийската телевизия ал Раид, Аиша каза: "Вдигнете се срещу хората, които свалиха баща ми от власт с помощта на НАТО. Баща ми не си е отишъл, той винаги ще бъде с нас". Тя допълни, че не трябва да се забравя призива на нейния баща за борба срещу неговите опоненти дори когато той не е между живите.

Дъщерята на убития на 20 октомври ръководител на Джамахирията и двамата нейни братя Мутасим и Мохамед избяга в съседен Алжир след като силите на Преходния национален съвет на Либия превзе столицата Триполи. В съседната държана тя роди момиченце. Властите на африканската държава дадоха убежище на роднините на полковника срещу задължението те да не се занимават с политическа дейност. През септември властите в Алжир предупредиха Аиша заради подобна изява, че могат да я изгонят от страната.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини