Египетският премиер: На 1 декември ще обявим новото правителство

  • 28 ноември 2011 21:16

  • 660
  • 0
Египетският премиер: На 1 декември ще обявим новото правителство
©

Най-вероятно на 1 декември ще обявим състава на новото египетско правителство, съобщи премиерът на страната Камал ал Ганзури след срещата си с ръководителя на Висшия съвет на въоръжените сили фелдмаршал Хюсеин Тантауи.

Според думите на египетският премиер, продължават консултации по сформирането на правителството, а основните задачи пред „кабинета на националното спасение" ще бъдат борбата с безработицата и бедността, а също така намаляването на разходите на държавния апарат.

Премиерът отбеляза, че засега той лично не е говорил с нито един от кандидатите за министерските кресла, отбелязва ИТАР-ТАСС. Но такива срещи ще има на 29 ноември.

Ал Ганзури предполага, че ще бъдат обединени министерствата на културата и на информацията, а също така, че ще бъдат създадени две нови министерства- за младежта и по проблемите на националния диалог.

Освен това на срещата са били обсъждани и въпросите, свързани със сформирането на гражданския Консултативен съвет.  В него ще влязат 50 представители на различни партии и младежки движения, кандидати за президентския пост, обществени дейци и експерти. Планира се новият орган, който ще бъде сформиран след началото на първия тур на парламентарните избори, да ръководи страната, заедно с правителството и армията до март 2012 година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
660 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини