Гамбия задължи жените в администрацията да носят забрадки

  • 06 януари 2016 16:53

  • 2153
  • 1
Гамбия задължи жените в администрацията да носят забрадки
©

Гамбия, която през декември бе провъзгласена за "ислямска държава" от президента си Яйя Джаме, е задължила от началото на годината жените в държавната администрация да носят забрадки, съобщи Франс прес.

"Получихме меморандум да инструктираме служителките на министерството да не показват косите си", заяви за АФП представител на министерството на образованието, пожелал анонимност.

Според документа, от който АФП има копие, "всички служителки на министерства, департаменти и правителствени агенции от 31 декември 2015 г. нямат право да показват косите си през работния ден".

През декември президентът Джаме заяви, че Гамбия е "ислямска държава, която зачита правата на своите граждани" и увери, че това няма да окаже никакво влияние върху християнското малцинство.

Джаме дойде на власт с безкръвен преврат през 1994 г., през 1996 г. бе избран за президент и след това бе преизбран три пъти, отбелязва БТА. Той ръководи с желязна ръка малката англоезична африканска държава, анклав в територията на Сенегал, но с излаз на Атлантическия океан.

Последвайте канала на

2153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.07 | 02:50

1
людоед

Добави коментар

Водещи новини