Доживотен затвор за 4-има, линчували европейски туристи

  • 10 октомври 2015 14:08

  • 3736
  • 2
Доживотен затвор за 4-има, линчували европейски туристи
©

Съд в столицата на Мадагаскар осъди вчера четирима мъже на доживотен затвор с тежък принудителен труд за ролята им в линчуването на двама европейски туристи и местен жител преди две години, предаде ДПА.

Разгневена тълпа се събра на плаж на остров Носи Бе през октомври 2013 г., след като намерен труп на седемгодишно момче предизвика слухове за трафик на деца и педофилия. Французинът Себастиен Жудале и още един турист - Роберто Джанфала, с двойно италианско и френско гражданство, бяха пребити и изгорени живи от тълпата, която ги обвини, че са замесени в смъртта на детето.

Очевидци заснеха с мобилни телефони тълпата, ликуваща, докато чужденците горят. По-късно същия ден те убиха и роднина на момчето. Джанфала и Жудале бяха оправдани от полицията по обвиненията в педофилия.

Адвокатът на семействата на жертвите изрази съжаление от отсъствието на свидетели на убийствата, както и че процесът не е бил в Носи Бе, а ключови заподозрени са се измъкнали. Процеси по случая бяха водени срещу 37 души, но 25 от тях бяха освободени по липса на доказателства, а един официално бе оправдан. Още двама, свързани с делото, получиха присъди от 10 и 7 години каторга.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3736 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
beIN SPORTS

2015.10.20 | 09:28

2
Ehhh Romantika,Lageren ogyn I pesni s akopaniment na kitara
Тра

2015.10.20 | 09:28

1
Добре са си платили европейските изверги за деянието !

Добави коментар

Водещи новини