Британска печатница ще достави до декември на Либия нова пратка пари в брой

  • 01 ноември 2011 21:52

  • 1727
  • 0
Британска печатница ще достави до декември на Либия нова пратка пари в брой
©

Британска печатница за ценни книжа "Де ла Рю" ще направи на банкноти още една доставка на банкноти за Либия, за да подпомогне недостига от либийски динари за вътрешни разплащания.

Това съобщи днес управителят на либийската централна банка Садек Омар Елкабер, цитиран от Ройтерс.

Той подчерта, че в Либия има нарастващ недостиг от банкноти и че са направени постъпки пред няколко компании за решаване на проблема. По думите му първата доставка ще е от британската "Де ла Рю". Елкабер добави, че неназована френска компания също ще помогне за отпечатването и доставката на либийски динари.

Топбанкерът на Либия на уточни за какви суми става дума. Пред банките в Триполи напоследък се извиват опашки от хора, които искат да се сдобият с пари в брой, а работниците и служителите в страната не могат да получават редовно заплатите си поради липса на банкноти. Опашките са особено големи тази седмица, тъй като либийците искат пари, за да купят жертвено животно за религиозния празник Айд ал Адха, посочва Ройтерс.

В началото на септември самолет на британските ВВС докара в Либия 40 тона чисто нови банкноти либийски динари, повечето от които с лика на Муамар Кадафи. Банкнотите бяха отпечатани в британската печатница "Де ла Рю".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини