Няма да правят аутопсия на Кадафи

  • 23 октомври 2011 07:20

  • 7713
  • 0
Няма да правят аутопсия на Кадафи
©

Военното командване на либийския град Мисрата обяви, че няма да бъде извършена аутопсия на тялото на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, въпреки опасенията по смъртта на сваления диктатор, предава АФП.

По думите на временния лидер Мустафа Абдел Джалил, проведено е разследване по обстоятелствата по убийството на Кадафи, последвало неговото залавяне, след падането на родния му град Сирт в четвъртък, след като няколко чуждестранни правителства и организации за защита на човешките права повдигнаха въпроси.

Военното ръководство в Мисрата, където се намира тялото на Кадафи, настоя да разследването да не включва аутопсия.

„Няма да има аутопсия нито днес, нито когато и да е. Никой няма да отваря тялото му”, каза говорител на Мисрата пред агенцията.

Взето е решение тялото на загиналия на 20 октомври Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия да бъде предадено на близките му, съобщи Уман ал-Увейб, представител на новото либийско ръководство, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По неговите думи в Мистара е била проведена аутопсия на тялото, въпреки че по-рано властите отказаха да я извършат.

Смята се, че бойците, заловили бившия лидер, отказват да поемат отговорността за смъртта на Кадафи върху себе си, за това са отклонени международните запитвания по повод медицинските заключения за причините по неговата смърт.

Последвайте канала на

7713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини