Малави отстрелва преследвачите на албиноси

  • 07 април 2017 12:27

  • 3656
  • 2
Малави отстрелва преследвачите на албиноси
©

Властите в Малави наредиха на полицията да стреля по "опасните престъпници", които нападат албиноси, за да продават части от телата им за вещерски ритуали, предаде АФП.

От декември насам в африканската държава са убити шестима албиноси, като повечето случаи са регистрирани в южната част на страната, пише Новинар.

През последните месеци тези нападения зачестиха много на територията на Африка, а ситуацията е особено тежка в Танзания, Бурунди и Малави.

Според експерти ръстът на насилието срещу тези хора в Танзания може би се дължи на предстоящите парламентарни и президентски избори през октомври 2015 г. - възможно е кандидат-политиците да се опитват да извоюват преднина срещу съперниците си с помощта на магии, в които се използват части от телата на албиноси.

Сред местното население битува суеверие, че „еликсири”, приготвяни от телата на хора без пигментация, носят късмет и богатство.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3656 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Vat

2015.04.21 | 17:00

2
#1 ти си сериозен,как не ти умръзна да го повтаряш цяла година това?
ВАЖНО!!!

2015.04.16 | 13:38

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини