Страните от Западна и Централна Африка с обща стратегия срещу "Боко харам"

  • 05 април 2015 17:28

  • 1763
  • 2
Страните от Западна и Централна Африка с обща стратегия срещу "Боко харам"
©

Лидерите на страните от Западна и Централна Африка ще се съберат на среща на върха в сряда (8 април) в столицата на Екваториална Гвинея Малабо, за да приемат обща стратегия за борба срещу радикалната групировка "Ислямска държава".

Това обяви Икономическата общност на западноафриканските държави (ЕКОВАС), цитирана от АФП. "Заради все по-честите и кръвопролитни нападения на екстремистите срещу Нигерия, Нигер, Камерун и Чад, с тежките им последици за тези страни и реалния риск от дестабилизиране, който те пораждат за Западна и Централна Африка, двете регионални икономически общности решиха да се изправят срещу тях", се казва в изявлението.

Лидерите на ЕКОВАС и на Икономическата общност на централноафриканските държави ще заседават на 8 април в Малабо "за приемане на обща стратегия за борба срещу терористичната групировка "Боко харам", се добавя в текста. При въстанието на ислямистите от "Боко харам" в Нигерия са загинали над 15 000 души за шест години по последни данни на ООН. Очаква се на срещата на върха в Екваториална Гвинея да бъдат представени 21 страни от Западна и Централна Африка, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1763 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.19 | 12:29

2
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!

2015.04.19 | 12:29

1
Да дойдат да помагат и срещу Боко Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини