Синовете на Хосни Мубарак имат около 340 млн. долара в швейцарски банки

  • 17 октомври 2011 19:24

  • 758
  • 0
Синовете на Хосни Мубарак имат около 340 млн. долара в швейцарски банки
©

Двамата синове на бившия египетски президент Хосни Мубарак  притежават около 340 милиона долара в банкови сметки в Швейцария, обяви днес високопоставен служител от министерството на правосъдието на Египет.

По думите на Асем ал Гохари швейцарските власти са разследвали дали един от синовете на Мубарак - Аля - е бил замесен, заедно с други членове на бившия египетски режим, в схема за пране на пари. Бившият президент и синовете му са обвинени в Египет за корупция, като и тримата са в ареста. Към Хосни Мубарак е предявено и обвинение за съучастие в убийството на около 850 демонстранти по време на протестите в края на тази зима.

Властите в Швейцария вече са замразили всички авоари на семейство Мубарак и други видни фигури от стария режим. Според Гохари общата сума от замразените сметки възлиза на 450 млн. долара, като повечето от тях са притежание на 49-годишния Аля и 47-годишния Гамал.

Гохари каза още, че според него състоянието на магната  Хюсеин Салем - най-приближения човек до Мубарак - и семейството му достига четири милиарда долара и през последните шест месеца те са прехвърляли пари в чужбина.

Последвайте канала на

БТА
758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини