Разследват за корупция петролните договори на Кадафи

  • 14 октомври 2011 07:47

  • 711
  • 1
Разследват за корупция петролните договори на Кадафи
©

Преходният национален съвет на Либия е възложил на специална комисия да разследва данни за корупция при сключването на петролни контракти от режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, съобщиха информационните агенции.

„Обект на разследване ще бъдат всички, които са замесени в корупционни действия при предишния режим." - коментира министърът на финансите и петрола в преходния съвет Али Тархуни, цитиран от агенция „Франс прес".

Той обаче отбелязва, че разследването все още не е започнало заради продължаващите бойни действия в страната.
По думите му, новата либийска власт след седмица ще публикува детайли от договорите, сключени при предишното управление.

„Има невероятно количество факти, говорещи за корупция. Въпросът е да се установят мащабите й. Смятаме да проследим всеки цент и ще направим това открито и прозрачно." - допълва Тархуни.

По-рано той заяви, че Либия няма да сключва нови договори, нито проучвания за нови находища, докато не бъдат проведени избори, след които да бъде сформирано ново правителство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.10.14 | 08:40

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини