НАТО прекратява "Обединен защитник", когато привържениците на Муамар Кадафи сложат оръжие

  • 06 октомври 2011 13:20

  • 1040
  • 0
НАТО прекратява "Обединен защитник", когато привържениците на Муамар Кадафи сложат оръжие
© gettyimages

НАТО няма да завърши мисията си в Либия, докато привържениците на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия не сложат оръжие, пише газета.ру.

"Не трябва да има огнища на съпротива и Преходният национален съвет трябва да поиска изтеглянето на части на Алианса", заяви френският министър на отбраната Жерар Лонге пред журналисти след конференция на военните министри на НАТО в Брюксел. Според него слизането на Кадафи от сцената е важно събитие, но само това не е достатъчно. Завладяването на родния на ръководителя на джамахирията град Сирт ще бъде удар върху привържениците на полковника, но Сирт не е цяла Либия, допълни той. Лонге посочи, че град Бани Уалид продължава да се съпротивлява. Срещата в белгийската столица трябва да реши кога ще бъде сложен края на операцията "Обединен защитник".

Генералният секретар на Северноатлантическия пакт Андер Фог Расмусен каза вчера, че краят на мисията не зависи от ареста на Кадафи и "Обединен защитник" може да свърши до една седмица. Части на НАТО не са провеждали акции в страната от неделя, припомня медията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1040 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини