66 ученици в болница след поглъщане на стрити камъни и стъкло

  • 07 ноември 2014 07:36

  • 2668
  • 2
66 ученици в болница след поглъщане на стрити камъни и стъкло
©

Най-малко 66 ученици от района на Лимпопо, в североизточната част на Южноафриканската република, са приети в болница заради поглъщането на стрити камъни и стъкло, озовали се в храните, които са им сервирани в училищните столове, предаде Франс прес, като се позова на южноафриканското министерство на образованието.

Приетите за лечение деца са от пет училища в този беден и селски район на страната. В последните седмици те започнали да се оплакват от световъртеж, диария, повръщане и крампи, след като яли боб в училищните столове. Храните били доставени от две фирми, спечелили договори по правителствена програма за изхранване на децата в училищата.

Разследване показало, че в храната на децата имало не само зеленчуци, но и стрити стъкла и камъни. Министерството на образованието ще заведе дело срещу двете фирми доставчици.

Програмата за изхранване на децата в училищата води до вражди между фирмите от хранителния сектор, които се опитват да спечелят договори за доставка на храна за учебните заведения. В Южна Африка хиляди деца са зависими от тези всекидневни доставки на храна в училище, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

2668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
aaa

2014.11.19 | 08:49

2
kato pro4etoh zaglavieto se qdosah kato razbrah 4e e v afrika i mi olekna
вале

2014.11.19 | 08:49

1
Капитализъм в действие,превръща хората в зверове

Добави коментар

Водещи новини