Amnesty International обвини новата либийска власт в престъпления

  • 13 септември 2011 11:35

  • 602
  • 0
Amnesty International обвини новата либийска власт в престъпления
© Getty Images

Международната правозащитна организация Amnesty International обвини новите власти в Либия във военни престъпления, пише РИА Новости.

В доклад със заглавие "Битката за Либия – убийства, отвличания, изтезания", се посочват примери за нарушения на човешките права, допуснати, както от режима на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, така и от новата власт в африканската държава.
Според организацията в източната част на страната десетки души били убити заради подозрения, че са привърженици на лидера на Джамахирията. "Опозицията и нейните привърженици отвличат, задържат, измъчват и убиват бивши сътрудници на силовите структури на старото правителство, военнопленници и чужденци, заподозрени, много често грешно в сътрудничество с Кадафи", пише в доклада.

В същото време, авторите на документа признават, че военните престъпления, извършени от при новата власт са по-малко от тези извършени от привържениците на Кадафи. Amnesty International призова новото правителство в Триполи да разследва всички престъпления и да накаже виновните.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини