В Либия арестуваха един от най - жестоките подчинени на Кадафи

  • 05 септември 2011 16:16

  • 1450
  • 3
В Либия арестуваха един от най - жестоките подчинени на Кадафи
© internet

Либийските въстаници са арестували Худа бин Амер-жената, която е наричана от нейните съграждани „Худа- бесилката", „палачът в пола" и „вампир", съобщава телевизия Ал Арабия.

Един от противниците на Кадафи, изказвайки се по телевизия е заявил: "Ако революцията се беше провалила, Худа щеше да ни избеси всички".

Бин Амер се смята за един от най-жестоките подчинени на либийския лидер. Преди 27 години тя започва кариерата си с това, че по време на публична екзекуция изтичва до бесилото и се увисва на краката на обесения човек, за да свърши екзекуцията по-бързо. Тъй като публичното изпълнение на смъртното наказание е предавано пряко по телевизията тя е била забелязана.

По-късно бин Амер участва и в други екзекуции, след това става член на „народните комитети", след това-два пъти кмет на Бенгази. На тази си длъжност, тя заявява, че е „единственият мъж" в този град.

„Палачът в пола" заема и редица отговорни постове в Триполи, а също така е представлявала Либия на международната сцена, влизайки в състава на различни делегации. Кадафи й наредил да води кампания за сплашване на хората, които той подозирал в това, че са противници на режима му и лично негови врагове. В тази връзка бин Амер успява да затвърди убеждението сред хората, че е един от най-жестоките привърженици на Кадафи. След началото на революцията на 17 февруари, тя избяга от противниците на режима на Кадафи в Триполи, където е била заловена.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1450 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
csZ

2011.09.05 | 21:53

3
mama i mrusna
?

2011.09.05 | 17:47

2
Престанете с приказките от хиляда и една нощ. Аз пък имам към 200 снимки на това какво направиха демократичните бомбардировки на обикновени либийци.
СЪК

2011.09.05 | 17:32

1
ТАКАВА НИ ТРЯБВА ЗА ДЕЛУТАТИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини