Синът на Кадафи призова за продължаване на войната

  • 01 септември 2011 06:39

  • 1061
  • 0
Синът на Кадафи призова за продължаване на войната
©

Сейф ал Ислам, който по-рано бе смятан за най-вероятния наследник на баща си Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия, заяви, че 20 хиляди въоръжени войници са готови да отбраняват родния град на полковника Сирт.

В същото време говорителят на режима Муса Ибрахим отхвърли ултиматума на Преходния национален съвет да бъдат предадени градовете Сирт, Бани Уалид и Саба до събота, за да бъдат предотвратени нови кръвопролития, пише „Дейли Телеграф”.

„Скоро ще дойдем, за да освободим Зеления площад в Триполи” подчерта Сейф ал Ислам пред сирийска телевизия. Той посочи, че се намира в предградие на Триполи и неговият баща е жив и здрав.

В същото време тези изявления бяха в контраст с интервю на друг син на Кадафи пред телевизия „Ал Арабия”. „Най-важното е да спрем кръвопролитията”, заяви Саади Кадафи, твърдейки, че е упълномощен от баща си за започване на преговори.

Също така според Абдел Хаким Белхадж, ръководител на Военния съвет в Триполи, Саади Кадафи е водел директни разговори с ръководството на либийската опозиция, при които е получил уверения, че ще бъдат гарантирани неговите човешки права в случай че се предаде.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини