Откриха четири масови гроба в Либия

  • 30 август 2011 09:07

  • 3003
  • 3
Откриха четири масови гроба в Либия
© Getty Images

Открити са четири масови гроба на жертви на режима на полковник Кадафи в Либия. Зловещата новина дойде от бунтовниците срещу диктатора, които се натъкнали на страшната гледка в последните дни при настъплението си срещу позициите на Кадафи, предаде Би Би Си.

Според кореспондента на телевизията сред труповете има и армейски офицери, които отказали да се подчиняват на заповедите на либийския лидер.

Предположенията са за масов гроб, открит югоизточно от Триполи, където дори някои от убитите били изгаряни, за да се заличат следите. Според официалната опозиция, Преходния национален съвет, жертвите там са най-малко 53. Очевидец твърди, че най-малко 100 души са били екзекутирани в региона по лично нареждане на Камиш Кафади.
 
Другите три масови гроба са открити в района на градовете Брега и Рас Лануф, които станаха арена на ожесточени сражения.
Както е известно, от вчера съпругата на Муамар Кадафи и три от децата му са в Алжир. Става дума за жената на Кадафи София, дъщеря му Айша и синовете Мохамед и Ханибал. Според алжирските власти те са пристигнали като бежанци.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3003 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.08.31 | 00:04

3
Хайде още пропаганда от англосъксонската журналистика! Защо не казахте колко са измрели при ударената от бомба болница в Триполи!?

2011.08.31 | 00:04

2
Не е пропаганда. Всички диктатори са готови да пролеят кръвтта на милиони за да запазят властта си. Предполагам, че ще открият още такива зверства. Бог да прости загиналите.
3

2011.08.31 | 00:04

1
bravo na kadafi taka trebe bravo bravo

Добави коментар

Водещи новини